A vírusirtók tesztje

A vírusirtók tesztje

 

A vírusirtó programok valódi megbízható tesztelése csak megfelelő körülmények között az az laboratóriumban lehetséges. Fontos biztosítani a megfelelő vírus mintákat és számítógép szervereket. A világon csak pár olyan független víruslaboratórium van melyet egyöntetűen elfogad a szakma. Ezeket a szervezeteket az AMTSO (Anti-Malware Testing Standards Organization) független szervezet tömöríti.

Magazinok, weboldalak előszeretettel rangsorolják a vírusirtókat szubjektív tesztjeik alapján. Ezek nem tekinthetőek szakmai szempontból megfelelő teszteknek, viszont nagyon jól be tudják mutatni az egyes funkciókat, segíthetnek a számunkra megfelelő vírusirtók kiválasztását.

Amennyiben szeretné összehasonlítani a vírusirtókat független szervezet segítségével akkor keresse fel a Virus Bulletin közvetlen összehasonlító oldalát. 

Az internet világának egyik legjobb vírus tesztelő oldala az AV-comparatives. Minden hónapban letesztelik a nagy vírusirtó gyártók szoftvereit. A linkre kattintva visszamenőleg is megnézhetjük, hogy melyik hónapban hogyan teljesítettek a vírus védelmi programok. Az alábbi képen Júliustól novemberig látható egy összefoglaló táblázat. A legalsó vonal a téves riasztást mutatja, a zöld és piros szín értelemszerűen a megfogott és átengedett vírusok arányát mutatja. Vírusirtók tesztje:

vírusirtók tesztje
vírusirtók tesztje